SOUPE CHINOISE AUX NOUILLES
2 participants
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SOUPE CHINOISE AUX NOUILLES
Laisser frémir 1,25 litre de bouillon de légumes dans une casserole.
Ajouter 100 g de nouilles chinoises fraîches, 1 cuil. à soupe de
gingembre frais, râpé et 150 g de tofu frit, eu tranches. Laisser frémir
5 minutes. Incorporer 50 g de feuilles d'épinards en morceaux et 2
oignons de printemps finement émincés, puis poursuivre la cuisson à feu
doux 3 minutes. Assaisonner et parfumer avec 1 cuil. à soupe de jus de
citron vert. Répartir les nouilles dans des bols, couvrir avec 90 g de
germes de soja. Verser la soupe. Parsemer de piment finement émincé et
de 10 g de feuilles de menthe et de coriandre fraîches.
1/3 cup siiced aimonds
2 avocados, peeled, pitted, and diced
2î. lemonjuice
1/2 cup mung bean sprouts, rinsed, and patted dry
1/3 cup carrot, shredded
1/4 cup dried apricots, diced
3 T. green onion, thiniy sîiced
1 recipe Dried Apricot Vinaigrette
4 cups Boston or bibb îetiuce, washed weiî, patted dr>', and torn into
bite-sized pièces
Piace thé aîmonds on a cookie sheet and bake at 325 degrees for 3^5
minutes or untiî iightîy browned and fragrant. Remove thé cookie sheet
from thé oven and set aside. In a small glass bowi, place thé diced
avocados, tirizzie me temon juice over me top, and toss gentiy to
thoroughly coat thé avocado with thé juice to prevent discoloration. Add
thé mung bean sprouts, carrot, dried apricots, green onion, and 3-4 T.
of thé Dried Apricot Vinaigrette (enough to thoroughly moisten), and
toss gently to combine. Divide thé Boston lettuce evenly between two
salad plates. Divide thé avocado mixture in half and mound it in thé
center of thé lettuee, Driz^le a îittle of thé Dried Anricot Vinaigrette
over thé top of thé ïetfuce, Sprinkle thé toasted aimonds over each
salad and serve.
Yieîd: 2 servings
1/2 cup appie juice
3 T. apricots
1/81. ground ginger
3 T. lime juice
2 T. apple cider vinegar
2 T. maple syrup or brown rice syrup
1/41. sait
ïn a smaii saucepan, combine thé appie juice, apricots, and ginger, and
simmer over îow heat for 5 minutes. Remove saucepan from thé heat and
set aside for 10 minutes to cool. Transfer thé apricot mixture to a
blender or food processor. Add thé remaining ingrédients and blend until
smooth. Transfer thé mixture to an air-tight container and store in thé
refrigerator for up to 1 week.
Yield: 1 Cup
Ajouter 100 g de nouilles chinoises fraîches, 1 cuil. à soupe de
gingembre frais, râpé et 150 g de tofu frit, eu tranches. Laisser frémir
5 minutes. Incorporer 50 g de feuilles d'épinards en morceaux et 2
oignons de printemps finement émincés, puis poursuivre la cuisson à feu
doux 3 minutes. Assaisonner et parfumer avec 1 cuil. à soupe de jus de
citron vert. Répartir les nouilles dans des bols, couvrir avec 90 g de
germes de soja. Verser la soupe. Parsemer de piment finement émincé et
de 10 g de feuilles de menthe et de coriandre fraîches.
1/3 cup siiced aimonds
2 avocados, peeled, pitted, and diced
2î. lemonjuice
1/2 cup mung bean sprouts, rinsed, and patted dry
1/3 cup carrot, shredded
1/4 cup dried apricots, diced
3 T. green onion, thiniy sîiced
1 recipe Dried Apricot Vinaigrette
4 cups Boston or bibb îetiuce, washed weiî, patted dr>', and torn into
bite-sized pièces
Piace thé aîmonds on a cookie sheet and bake at 325 degrees for 3^5
minutes or untiî iightîy browned and fragrant. Remove thé cookie sheet
from thé oven and set aside. In a small glass bowi, place thé diced
avocados, tirizzie me temon juice over me top, and toss gentiy to
thoroughly coat thé avocado with thé juice to prevent discoloration. Add
thé mung bean sprouts, carrot, dried apricots, green onion, and 3-4 T.
of thé Dried Apricot Vinaigrette (enough to thoroughly moisten), and
toss gently to combine. Divide thé Boston lettuce evenly between two
salad plates. Divide thé avocado mixture in half and mound it in thé
center of thé lettuee, Driz^le a îittle of thé Dried Anricot Vinaigrette
over thé top of thé ïetfuce, Sprinkle thé toasted aimonds over each
salad and serve.
Yieîd: 2 servings
1/2 cup appie juice
3 T. apricots
1/81. ground ginger
3 T. lime juice
2 T. apple cider vinegar
2 T. maple syrup or brown rice syrup
1/41. sait
ïn a smaii saucepan, combine thé appie juice, apricots, and ginger, and
simmer over îow heat for 5 minutes. Remove saucepan from thé heat and
set aside for 10 minutes to cool. Transfer thé apricot mixture to a
blender or food processor. Add thé remaining ingrédients and blend until
smooth. Transfer thé mixture to an air-tight container and store in thé
refrigerator for up to 1 week.
Yield: 1 Cup
Jenny- Messages : 136
Re: SOUPE CHINOISE AUX NOUILLES
Dans la première (very sophisticated, besides...) recette en anglais, 325°, c'est des fahrenheit, bien sûr?
abeltm- Messages : 21
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